Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 september 2016

  Stefan Gård:”Odelat positiva reaktioner”

  Stefan Gård är positivt överraskad över alla reaktioner han fått efter sitt beslut att lämna Arla.

   Stefan Gård är förvånad och glad över alla reaktioner han har fått efter sitt beslut att lämna Arla istället leverera all sin mjölk till Wermlands Mejeri AB.
  Stefan Gård är förvånad och glad över alla reaktioner han har fått efter sitt beslut att lämna Arla istället leverera all sin mjölk till Wermlands Mejeri AB. FOTO: Øyvind Lund

  Alltsedan tidig morgon har Stefan Gård fått ta emot en strid ström samtal och mejl efter uppgiften i dagens utgåva av ATL att han nu som stridbar mjölkproducent i Arla Foods lämnar föreningen för att istället leverera all sin mjölk till Wermlands Mejeri AB.

  – Det har ringt här hela morgonen, det första samtalet fick jag redan klockan åtta och det har varit odelat positiva reaktioner, säger Stefan Gård.

  Det har varit samtal från alla håll och kanter inom Mjölksverige berättar han.

  – Fast det har varit mest från potentater inom näringen och det visar väl att jag inte är helt fel ute.

  Förvånad över reaktionen

  Stefan Gård har stått i rampljuset under flera år som hänförare för svenska mjölkbönder utifrån sin position som ordförande i Sveriges Mjölkbönder. En position han behåller trots bytet. Han säger sig ändå vara förvånad över den reaktion hans beslut orsakat.

  – Det är klart att det är förvånande. Man har ju jobbat i det här och försökt att komma till på ett rätt sätt, men det är inte ofta man får någon respons, som det har blivit nu, säger Stefan Gård.

  Nyheten har också diskuterats flitigt inom sociala medier.

  LÄS MER: Stefan Gård lämnar ArlaLÄS MER: Arla miljonsatsar i ÖstersundLÄS MER: Patrik Hansson ny vd för ArlaLÄS MER: Henri de Sauvages råd och minnen från tiden som vd

  Relaterade artiklar

  Till toppen