Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 januari 2017

  Sprutade mjölkpulver i protest

  Arga bönder sprutade mjölkpulver vid ministrarnas möte i Bryssel.

   Arga bönder sprutade mjölkpulver vid ministrarnas möte i Bryssel.
  Arga bönder sprutade mjölkpulver vid ministrarnas möte i Bryssel. FOTO: EMB

  När jordbruksministrarna samlades till rådsmöte i går möttes de av kraftiga protester från European Milk Board, EMB, som sprutade mjölkpulver utanför den byggnad där mötet hölls.

  Aktionen var en protest mot EU:s utförsäljning av mjölkpulver som riskerar att sänka priserna och EMB krävde att ministrarna och EU-kommissionen skulle sluta med utförsäljningen.

  Demonstranterna krävde också att ett permanent krishanteringsinstrument införs som ett komplement till EU:s intervention på marknaden.

  ATL har tidigare berättat att kommissionen har haft svårt att få sina lager av skummjölkspulver sålda till det pris marknaden är beredd att betala. Det tredje försöket att bjuda ut EU:s interventionslager av mjölkpulver har stoppats. Budtiden gick ut den 17 januari och EU:s medlemsländer var eniga om att alla bud var för låga, ett beslut som har EU-kommissionens stöd. Läs mer: EU nobbar mjölkpulverbudLäs mer: EMB protesterar mot EU:s mjölkpulverlagerLäs mer: Svagt intresse för mjölkpulver

  Relaterade artiklar

  Till toppen