Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 februari 2018

  Sportlovskul på naturbruksgymnasium

  Ett tiotal barn besökte Gamlebygymnasiet på sportlovet och fick möta både djur och testa köra maskiner i simulator.

   Jed Wallis är djurvårdsinstruktör och tog hand om de sportlovslediga barn som ville kolla på smådjur som råttor.
  Jed Wallis är djurvårdsinstruktör och tog hand om de sportlovslediga barn som ville kolla på smådjur som råttor. FOTO: Gamlebygymnasiet

  Gamlebygymnasiet brukar ordna aktiviteter varje sportlov. Den här gången kom ett 13 flickor och pojkar i 12-14-årsåldern. Syftet är att bjuda på roliga aktiviteter men också marknadsföra skolan och de utbildningar som finns. Dit hör bland annat lantbruk, häst, djursjukvård, hund och trädgård.

  – Det är jätteroligt att barnen vill komma och det har resulterat i att vi fått en och annan elev att också söka sig till oss, säger Jana Bäckman som jobbar som elevstödjare.

  Vid årets sportlov fick barnen gå runt bland djuren och bland annat se hur man tillreder mat till smådjuren. De som ville fick också chansen att köra maskiner som traktorer. Men inte på riktigt utan i de två simulatorer som skolan har för olika maskiner som grävmaskin, hjullastar, timmerkran och tröska.

  – Nybörjare som kommer till oss och aldrig har grävt, får börja med att köra i simulator och få spakvana. Då gör det inget om det sker olyckor, säger läraren Anders Norberg till Västerviks-Tidningen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen