Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 december 2019

  SMHI varnar för snö – upp till 20 centimeter

  Kraftigt snöfall, regn och hårda vindar – SMHI varnar för ostadigt väder runtom i landet i dag. I Jämtland och Västernorrland väntas snötäcket bli upp till 20 centimeter och i västra Svealand är risken för halka stor när vägarna fryser till.

   Snö kommer falla över mellersta Sverige under andra advent.
  Snö kommer falla över mellersta Sverige under andra advent. FOTO: Mostphoto

  SMHI utfärdar snövarningar i flera län i mellersta Sverige. Under söndagen väntas ett nederbördsområde svepa norrut över Sverige – från västkusten, där det faller i form av regn, och upp över Svealand och södra Norrland i form av snö.

  – Det kan bli stora mängder snö, säger Henrik Reimer, jourhavande meteorolog på SMHI.

  Örebro, Värmland och Gävleborgs län kan få fem–-tio centimeter snö, och Dalarna kan komma att täckas av uppåt 15 centimeter snö.

  I delar av Jämtland och Västernorrland kan snötäcket bli så djupt som 20 centimeter.

  Besvärligt väder

  SMHI:s varningar är av klass 1, den lägre varningsklassen, vilket innebär besvärligt väder. På sina håll kan det även bli halka på vägarna, framförallt i västra Svealand där snön väntas smälta framåt söndagskvällen.

  – Det kan komma att frysa till på vägarna, säger Henrik Reimer på SMHI.

  Ostadigt till veckan

  Boende i Stockholmsområdet kan räkna med plusgrader och regn medan södra Sverige ser ut att få en blåsig söndag med hårda vindar.

  Det ostadiga vädret ser ut att fortsätta även i början av nästa vecka. Undantaget är tisdagen som blir kall, klar och nederbördsfri i stora delar av landet innan nästa nederbördsområde drar över Sverige på onsdagen och ger regn i söder och snö i norr.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen