Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 1 juli 2017

  SLU fyller 40 år

  Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, bildades 1977 då tre högskolor slogs ihop. I år fyller SLU 40 år och firar rejält i höst.

   Den 1 juli fyller Sveriges Lantbruksuniversitet 40 år, men firandet får vänta till hösten.
  Den 1 juli fyller Sveriges Lantbruksuniversitet 40 år, men firandet får vänta till hösten. FOTO: SLU

  Det var Lantbrukshögskolan, Skogshögskolan och Veterinärhögskolan samt Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg och Veterinärinrättningen i Skara som den 1 juli 1977 slogs ihop till Sveriges Lantbruksuniversitet.

  I dag är SLU:s huvudorter Alnarp, Umeå och Uppsala, men universitetet har också verksamhet med försöksparker och försöksstationer på ett 30-tal andra platser runt om i Sverige.

  Bidrar till hållbart samhälle

  ”SLU har en mycket viktig roll i samhället. Vår samlade kunskap bidrar i hög grad till att skapa en hållbar värld. Genom att fira våra 40 första år vill vi uppmärksamma både det vi gjort och det vi har framför oss”, säger Peter Högberg, rektor för SLU i ett pressmeddelande.

  Jubileet firas stort i höst, från mitten av augusti till mitten av oktober anordnas evenemang för allmänheten och medarbetardagar. Stockholm bjuder in till matfestivalen Matologi den 26 augusti, Alnarp anordnar Trädgårdsodlingens dag den 24 september och under Smedjeveckan i Skara den 25–30 september blir det köttdebatt, samtal om kattens åldrande och hästens betydelse för människors hälsa. Här finns hela programmet för jubileumsveckorna.

  PREMIUM: Här är kungens planer för lantbruketLÄS MER: Miljoner till skogsskötselLÄS MER: Aggregatet som klarar klenträden

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen