Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 februari

  Skolköksföretaget: Ska bara servera nordiskt kött

  Skolköksföretaget som serverat mat lagad på det okontrollerade polska kött som misstänks komma från sjuka kor presenterar nu ett åtgärdsprogram för att enbart servera svenskt och nordiskt kött.

   Skolköksföretaget uppger att de nu enbart ska använda svenskt eller nordiskt kött. Arkivbild.
  Skolköksföretaget uppger att de nu enbart ska använda svenskt eller nordiskt kött. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Förra veckan avslöjades det hur sjuka kor släpades in för slakt i ett slakteri i Polen. Köttet har sedan märkts som besiktigat innan det sålts vidare till ett flertal länder inom EU, bland annat Sverige.

  I Stockholm har köttet serverats i skolbespisningar som fått maten från ett och samma skolköksföretag. Nu skriver företaget på sin hemsida att man startar ett åtgärdsprogram som ska säkerställa att obesiktigat kött inte hamnar i skolmat.

  ”Från och med torsdagen den 7 februari påbörjar bolaget att byta ut allt nötkött, fläskkött och fågel till svensk eller nordisk råvara”, skriver företaget.

  Arbetet med detta ska vara helt genomfört i alla kök från och med vecka 8. Företaget uppger också att de ska genomföra en extern granskning av samtliga leverantörer, rapporterar SVT.

  Relaterade artiklar

  Till toppen