Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 februari

  Skånska mjölkbondeföreningen köper mejeri

  Skånemejerier ekonomisk förening har köpt aktiemajoriteten av ingredienstillverkaren Fipros AB i Kågeröd.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Tommy Holl/TT

  Fipros AB har sin verksamhet i Kågeröd och bolaget är en avknoppning av danska Fipros A/S med anläggning i Ebberup på Fyn. Den danske ägaren till bolagen finns kvar som vd och minoritetsägare i det svenska bolaget även efter Skånemejeriers köp.

  – Vi ser en intressant marknad i proteinprodukter och ingredienser, säger Skånemejeriers ordförande Anders Rolfsson, nu även ordförande i Fipros AB.

   Anders Rolfsson, ordförande i Skånemejerier ekonomisk förening.
  Anders Rolfsson, ordförande i Skånemejerier ekonomisk förening. FOTO: Monica W-borg

  Fipros ägnar sig åt legoproduktion åt livsmedelsindustrin och har inga egna varumärken. Bland kunderna i den danska verksamheten finns bland annat Arla Foods Ingredients.

  Förvärvet klart våren 2020

  Verksamheten har vuxit på senare år. Enligt bokslutet per 30 juni 2019 omsatte Fipros AB drygt 48 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 6,5 miljoner kronor.

  Förvärvet blev klart våren 2020. Att Skånemejerier ekonomisk förening nu åter är huvudägare till en anläggning som kan förädla mjölkråvara innebär dock inte att det är medlemmarnas mjölk som ska processas där. Åtminstone inte för närvarande.

  – Vi får se hur vi väljer att utveckla det här bolaget. Vi har förstås en tanke med förvärvet, men det vill vi inte säga mer om ännu, säger Anders Rolfsson.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen