Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 december 2017

  Självgående prototyp pressar i majs

  Den nordamerikanska tillverkaren Vermeer arbetar med att vidareutveckla sin självgående balpress, och har nu testat att pressa tusentals balar av majsstjälkar.

   Vermeer räknar med att ZR5 kan lanseras 2019.
  Vermeer räknar med att ZR5 kan lanseras 2019. FOTO: Youtube

  ATL har tidigare skrivit om den nordamerikanska tillverkarens ambitioner att ta fram en självgående balpress. Flera tillverkare har utvecklat liknande koncept genom åren men hittills har få nått kommersiell framgång. Vermeers balpress ZR5 är tänkt att komma ut på marknaden under 2019, och har nu hårdtestats genom att skapa balar av majsstjälkar, skriver den irländska tidningen Agriland.

  I sin marknadsföring av balpressen lyfter företaget bland annat fram den patenterade fjädringen som ska göra att maskinen går betydligt mjukare än en traktor med tillkopplad press. Tack vare den snäva vändradien ska maskinen även kunna spara en hel del tid under produktionen.

  Enligt specifikationerna på tillverkarens hemsida är maskinen byggd för att skapa balar med en diameter på 182,9 centimeter och med en bredd på 154,9 centimeter.

  FACEBOOK: Gilla ATL Teknik på FacebookLÄS OCKSÅ: Majsskörd i sjöblöt åkerLÄS OCKSÅ: Monterad byggtork på tröskan – räddade skörden

  Relaterade artiklar

  Till toppen