Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 maj

  Siljans chark ansöker om konkurs

  Företaget har under flera år haft dålig lönsamhet och bestämmer sig nu för att ansöka om konkurs.

   SIljan Chark har haft dålig lönsamhet i flera år. Arkivbild.
  SIljan Chark har haft dålig lönsamhet i flera år. Arkivbild. FOTO: TT/Ulf Palm

  Siljans Chark har gått minus varje år sedan 2014-2015 och den negativa trenden har fortsatt även under 2020, rapporterar SVT Dalarna.

  – Vi har gjort massa åtgärder, men inte lyckats få lönsamhet. Det blev en skillnad när Scan hoppade av vid årsskiftet. De ägde oss till 42 procent. De skrev av en del skulder, vilket var bra, men fattas det pengar i plånboken så hjälper inte det, tyvärr, säger Styrelseordförande Jan Forsell till SVT.

  Hoppas hitta en köpare

  Konkursförvaltare har nu tagit över och leder arbetet. Tanken är att företaget ska kunna fortsätta med driften och att de 85 anställda ska kunna jobba på. Förhoppningen är att hitta en ny ägare som kan köpa upp företaget.

  – Vi har letat nya ägare under våren, men så länge verksamheten går minus är det inte lätt. De vill inte gå in och betala gamla skulder, såklart, säger Jan Forsell till SVT Dalarna.

  Verksamheten bedrivs dels i slakteriet på Ickholmens gård i Vikarbyn, och dels i charkfabriken i Mora.

  Relaterade artiklar

  Till toppen