Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 30 november 1999

  Sexårigt ekostöd

  Det nya ekostödet kan i praktiken bli sexårigt.
  Jordbruksverket har på regeringens uppdrag utrett hur nyanslutningen under år 2000 till EU:s ekologiska stöd kan komma att se ut. Enligt Ekologiska lantbrukarna kommer brukaren att kunna ansluta sig till det gamla ekostödet med samma regler som gäller i dag. En förutsättning blir då att man även förbinder sig att gå in i ett femårsavtal enligt de nya reglerna. I praktiken alltså en sexårig period.
  Den här modellen förutsätter EU:s godkännande och något beslut är alltså inte fattat. Handläggare på Jordbruksverket bekräftar att ett förslag i veckan sänds till Bryssel.
  Nya femårsavtal år 2000 enligt det nya programmet lär knappast vara realistiskt, skriver Ekologiska lantbrukarna. Detaljregler och administrativa rutiner hinner inte bli färdiga i tid. Nya femårsavtal enligt de gamla reglerna är uteslutna, eftersom den aktuella EU-förordningen håller på att fasas ut.
  (ATL)

  Relaterade artiklar

  Till toppen