Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 februari 2018

  Arla investerar i svensk osttillverkning

  En investering på 100 miljoner kan räcka långt. I alla fall enligt Arla som under 2018 kommer satsa miljonbelopp på svensk osttillverkning.

  FOTO: Maria Tell

  Produktionen av ost i Europa har ökat mycket den senaste tiden, något som har fått priserna att falla. För att kunna mäta sig i konkurrensen satsar därför Arla 100 miljoner kronor i de mejerier som producerar ost i Sverige, det framkommer i ett pressmeddelande från Arla.

  ”Svenskarna älskar ost”

  ”Vi är stolta över vår långa tradition av svensk osttillverkning av mycket hög kvalitet. Svenskarna älskar ost, inte minst den svenska osten. Men konkurrensen från omvärlden är hård och det är otroligt kul att kunna berätta om denna investering som gör det möjligt att vidareutveckla den svenska osten och uppfylla konsumenternas krav på högkvalitativ ost med fantastisk smak”, säger Oscar Rosdahl, marknadsdirektör för Arla, i pressmeddelandet.

  Investeringen fördelas mellan ett antal mejerier: Kvibille, Östersunds mejeri och Falbygdens ost får ekonomiskt tillskott. Mest tillskott får verksamheten i Götene där Arla investerar drygt 60 miljoner kronor.

  LÄS OCKSÅ: Vilken väg går NorrmejerierLÄS OCKSÅ: Arla ger bort mjölkenLÄS OCKSÅ: Arla återkallar 100 000 liter mjölk

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen