Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 mars 2020

  Robotti tar plats på maskinhall och nya däck från Alliance

  Robotti tar plats på maskinstation

  Den danska lantbruksroboten Robotti, som ATL har uppmärksammat i flera reportage, tar nu plats på en nystartad maskinstation i Holland. Bakom förvärvet står två ungdomar som har köpt toppversionen med två dieselmotorer från Kubota. Målet är att sälja arbetsinsatsen baserat på en hektarstariff där sådd med tillhörande bearbetning genomförs fyra gånger per säsong, skriver Landbrugsavisen.

  FOTO: Alliance

  Nytt däck för kompakta hjullastare

  321 Plus är ett nytt däck från Alliance som är utvecklat för traktorgrävare och kompakta hjullastare. Med sin höga dragkraft, och höga motståndskraft mot skador och slitage ska däcket vara byggt för hårt arbete. Produkten kommer att finnas tillgänglig i en rad storlekar.

  Jordbrukssprutor sätts in mot coronaviruset

  I det svårt virusdrabbade Spanien tar myndigheterna till allt mer desperata knep för att hejda spridningen av coronaviruset.

  Flera nyhetstidningar rapporterar om hur stora lantbrukssprutor, ibland eskorterade av polis, sätts in i tätbebyggda områden. Med vinklade bommar dränker sprutorna fasaderna med ett desinfektionsmedel, som tros ha påverkan på viruset. Hur effektiv metoden är, är svår att bedöma. Åtminstone finns inget svenskt fall där hela byggnader desinficeras på samma sätt. Rapporter om liknande användning kommer dock från både Iran och Kina.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen