Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 25 oktober

  Riskerar 50 000 i vite – för fulla gödselbrunnar

  Töms inte gårdens gödselbrunnar riskerar ägaren 50 000 kronor i vite. Vattendrag i området kan övergödas om brunnarna svämmar över.

   Rinner brunnarna över riskerar gödseln att spridas till vattendrag i området och i förlängningen Ätran (obs: brunnen på bilden har inget med texten att göra, arkivbild).
  Rinner brunnarna över riskerar gödseln att spridas till vattendrag i området och i förlängningen Ätran (obs: brunnen på bilden har inget med texten att göra, arkivbild). FOTO: TT

  Det är flytgödselbrunnar på en gård i Falkenbergs kommun som riskerar att svämma över. Kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd kräver omedelbara åtgärder. Det skriver Svt.se.

  Rinner brunnarna över riskerar gödseln att spridas till vattendrag i området och i förlängningen Ätran. Konsekvensen blir att vattendrag riskerar att övergödas säger miljö- och hälsoskyddsförvaltningens chef Anders Ramberg till SVT Nyheter Halland.

  Börjar man inte tömma brunnarna inom sju dagar riskerar gården vite om 20 000 kronor. Brunnarna ska vara helt tömda den 20 november – annars riskerar man ytterligare vite om 30 000 kronor.

  LÄS OCKSÅ: Vite för höga halter av ammoniakLÄS OCKSÅ: Lantbrukare får böter – eldade skräp

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen