Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 12 mars 2019

  Getnappade Getrud har fått en killing

  Geten Getrud som blev riksbekant då hon 2017 stals från Glada Getens gårdsmejeri i Skåne och sedan återfanns instängd i en het bil i Stockholm har fått en avkomma.

  FOTO: Privat

  ATL har tidigare berättat om när Getrud försvannn från Glada Getens gårdsmejeri i Tyringe utanför Hässleholm. Då var hon bara en tre månaders killing. Nu har hon själv fått en killing.

  – Nu har Getrud fått en liten gosse, säger Victoria Mårtensson Winberg till ATL.

  Det var i maj 2017 som killingen plötsligt försvann från hagen där hon gick tillsammans med kompisen Kola. Familjen, som driver gårdsmejeri med ett 80-tal mjölkande getter och ungefär lika många killingar, trodde att Getrud hade tagits av en räv och började låsa in sina getter nattetid.

  Tre dagar senare hittades Getrud i en bil utanför Eriksdalsbadet i Stockholm sedan en väktare slagit larm om att det fanns en killing instängd i en het bil. Victoria Mårtensson Winberg kände igen sin saknade killing på en bild i en tidning.

  Två män åtalades senare för häleri och djurplågeri.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen