Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 januari

  Rekordmånga danska lantbrukare ställer om till ekologiskt

  Låg lönsamhet i det konventionella lantbruket och höjda priser på ekologiska råvaror har fått många danska bönder att ställa om till ekologiskt.

   Aldrig har så många danska bönder ställt om till ekologiskt som under 2017.
  Aldrig har så många danska bönder ställt om till ekologiskt som under 2017. FOTO: Pia Gyllin

  I slutet av 2017 ansökte 1 000 konventionella lantbrukare i Danmark om stöd för omläggning till ekologisk produktion. Detta är den högsta siffran i Danmark någonsin, rapporterar ekowebb.nu.

  Den danska regeringen har under 2017 gjort ett flertal åtgärder för att uppmuntra ekologiskt lantbruk. Drygt 410 miljoner kronor avsattes till exempel för stöd till ekoomläggning och 41 000 nya ekohektar. Åtgärder likt dessa i kombination med låg lönsamhet i det konventionella jordbruket och höjda priser på ekologiska råvaror kan ha bidragit till att de danska lantbrukarna har hoppat på eko-tåget.

  LÄS OCKSÅ: Här ökar eko-exporten mestLÄS OCKSÅ: Nu blir det Krav för hela slantenLÄS OCKSÅ: 2018 – Året då blir odlare blir eko

  Till toppen