Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 maj 2018

  Rekordår för Vallberga Lantmän

  Trots regn blev 2017 ett rekordår för Vallberga Lantmän. Nu rustar de för framtiden och bygger nya silor som ska stå redo för skörden 2018.

  FOTO: Göran Berglund

  Vallberga Lantmän i halländska Laholm hade en rekordskörd 2017 inom alla verksamhetsområden som butik, odling, foder och spannmål. Totalt tog man emot 76 000 ton på sina anläggningar och 14,5 miljoner kronor fördelas nu till medlemmarna.

  – Det var ett år som började lite torrt men det vände och i slutändan hade vi ett riktigt rekordår. Det är kul att alla verksamhetsområden hade ett så bra år och vi fick även fler medlemmar vilket vi ser som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Lars Johansson, VD på Vallberga lantmän.

  Rustar för framtiden

  Under det föregående året kunde även spaden sättas i marken på föreningens nya silor. Enligt Lars Johansson går bygget av behållarna enligt tidsplanen och de ska stå redo för skörden 2018.

  – Vi hade behövt dem klara redan under förra skörden men vi kunde lösa det i slutändan med att förvara en del på externa lager. Men vi vill ha allt samlat för att minska till exempel transporter så de här silorna kommer vara jättebra för framtiden, säger Johansson.

  Tror på ett sämre år

  Men Lars Johansson tror inte att 2018 blir ännu ett rekordår för Vallberga lantmän.

  – Det är väldigt torrt nu men samtidigt var det så 2017 också och det vände. Men överlag har vi en mindre sådd så vi kommer nog inte upp i de nivåerna som 2017 hade, säger Lars Johansson.

  LÄS OCKSÅ: Vallberga lantmän vill bygga nyttLÄS OCKSÅ: Vallberga lantmän ökar foderproduktionen

  Läs mer om

  Till toppen