Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 september 2018

  Region Skåne stödköper sju ton skånskt nötkött

  Många lantbrukare i södra Sverige har drabbats hårt av torkan. Nu gör Region Skåne en insats genom att köpa sju ton skånskt nötkött.

   Snart lär det bli mer kött på sjukhusmenyerna i Skåne, efter att Region Skåne stödköper kött för att hjälpa lantbrukare.
  Snart lär det bli mer kött på sjukhusmenyerna i Skåne, efter att Region Skåne stödköper kött för att hjälpa lantbrukare. FOTO: Marina Saprunova/Mostphotos

  Sommarens torka har lett till torka, foderbrist och efterföljande nödslakt för många skånska bönder. I somras la därför både SD och C fram förslaget att Region Skåne skulle kunna stötta de skånska bönderna genom att köpa in nötkött till de egna sjukhusköken. Där lagar man en fjärdedel av det som serveras patienterna. Förslaget fick ett brett politiskt stöd och beslutet togs i regionstyrelsen i torsdags, rapporterar Sydsvenskan. Köpet kommer att kosta 590 000 kronor och pengarna tas ur regionstyrelsens pott för oförutsedda utgifter. Köttet kommer att frysas in – och sedan får man räkna med mer kött på sjukhusmenyerna i Skåne framöver.

  LÄS OCKSÅ: Flera initiativ ska hjälpa lantbrukarna på GotlandLÄS OCKSÅ: Axfood rear ut hundratals ton svenskt nötkött

  Relaterade artiklar

  Till toppen