Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 6 maj 2019

  Regeringens extra solcellspengar är slut

  Trots att regeringen beslutade att satsa ytterligare 300 miljoner på solcellsstöd kommer nu rapporter om att pengarna inte kommer räcka till.

   Enligt Energimyndigheten finns det bara pengar kvar till ansökningar fram till december 2018. Arkivbild.
  Enligt Energimyndigheten finns det bara pengar kvar till ansökningar fram till december 2018. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  I början av april berättade finansmarknadsminister Per Bolund (MP) att regeringen kommer att satsa ytterligare pengar på solcellsstöd. Samtidigt sänktes även stödnivån för solceller från 30 till 20 procent pengarna för att stödet skulle räcka till fler.

  Men nu kommer rapporter om att pengarna inte kommer räcka till. För de som redan ansökt fattas det en halv miljard kronor och inga pengar finns för dem som söker i dagsläget. Enligt Energimyndigheten har nuvarande budget bara täckning för alla ansökningar fram till december 2018, rapporterar SVT.

  – Därefter finns det inga pengar utifrån den budget som ligger nu, säger Sara Grettve, handläggare på Energimyndigheten, till SVT Nyheter.

  Bolund lovar mer pengar

  Men Per Bolund håller inte med om att satsningen inte räcker till. Skulle det visa sig att de medel som avsatts tar slut har regeringen möjlighet att skjuta till mer pengar i kommande budgetar, menar han.

  På direkt fråga från SVT om de som köper solcellsanläggningar i dag kommer att få statligt stöd svarar Per Bolund:

  – Ja, vi har avsatt väldigt mycket pengar och kommer att avsätta mer pengar så att de som sätter upp solceller får de pengar som vi har bestämt.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen