Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 juni 2018

  Regeringen vill göra vildsvinsjakten enklare

  Regeringen vill att vissa hjälpmedel som värmekamera ska bli tillåtet vid jakt utan särskilt beslut.

   ”Vildsvin orsakar stora problem för markägare och lantbrukare”, säger landbygdsminister Sven-Erich Bucht i en kommentar om regeringens förslag om effektivare jakt.
  ”Vildsvin orsakar stora problem för markägare och lantbrukare”, säger landbygdsminister Sven-Erich Bucht i en kommentar om regeringens förslag om effektivare jakt. FOTO: Mostphotos

  Regeringen vill att det ska bli enklare och effektivare att jaga vildsvin. Därför föreslås en ändring som gör det möjligt att få använda hjälpmedel i jakten som elektroniska bildförstärkare, värmekamera eller rörlig belysning.

  För att få använda den typen av hjälpmedel krävs i dag beslut av länsstyrelsen. Regeringen vill se att utrustningen i stället blir tillåten vid jakt.

  ”De växande vildsvinstammarna orsakar stora problem för markägare och lantbrukare. Jakten efter vildsvin måste därför underlättas och effektiviseras. Att tillåta dessa jaktmedel vid vildsvinsjakt är ett steg på vägen”, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Till toppen