Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 september 2019

  Regeringen föreslår 100 miljoner till biogasstöd

  Regeringen föreslår att biogasstödet förlängs genom att tillföra 100 miljoner kronor i höständringsbudgeten 2019. Satsningen är en del av budgetsamarbetet mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

  Större delen av det som används för att framställa biogas kommer från lantbruket och livsmedelskedjan, till exempel gödsel, rester från mejerier, livsmedelsförädling och slakterier.

  I vårändringsbudgeten 2018 utökades biogasstödet med 270 miljoner kronor för 2018. Stödet ges för den gas som uppgraderas till fordonsgas (biodrivmedel). Nu förlänger regeringen den satsningen genom att tillföra 100 miljoner kronor i höständringsbudgeten 2019.

  ”Regeringen vill främja omställningen till ett fossilfritt samhälle och en konkurrenskraftig biogasproduktion är en del av den omställningen”, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson enligt ett pressmeddelande.

  Regeringen har även tillsatt en utredning om hur biogasens nytta som resurs bäst ska tas till vara på och hur den kan ges konkurrenskraftiga villkor på längre sikt. Utredningen ska redovisas innan årsskiftet.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen