Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 mars 2018

  Nya projektpengar till köttuppfödare

  För tredje året i rad kan producenter inom köttbranschen nu söka projektanslag. Målet är att stärka den svenska uppfödningen.

  I år har köttbranschen ökat fokus på projekt som syftar till förbättrat klimatavtryck och en ökad hållbarhet inom svenskt nöt-, gris- och lammproduktion. Man vill även fokusera mer på projekt som ökar kommunikationen gällande hållbarhets- och klimataspekterna inom svensk köttproduktion. Det kan till exempel handla om kommunikation av klimateffekter, idéer för energieffektivisering eller andra sätt att utveckla svensk köttproduktions fördelar vad gäller miljö och klimatpåverkan.

  Det är uppfödare av gris, nöt och lamm som kan ansöka om pengarna. Cirka 65 procent av medlen riktar sig till projekt inom gris, 30 procent riktar sig till nöt och fem procent till lamm, enligt ett pressmeddelande från Svenska Köttföretagen.

  För hela branschen

  – För den som ansöker är det viktigt att vara tydlig med vad man vill göra, vad problemet är och hur man sedan ska kommunicera ut resultatet av projektet. Det är viktigt att tänka på att detta inte är ett investeringsbidrag för exempelvis en enskild gård, utan att projektet ska gynna hela branschen, säger Theres Strand, vice VD för Svenska Köttföretagen.

  Totalt finns det 3 miljoner kronor att söka och ansökan görs till Svenska Köttföretagen. Ansökan ska ha inkommit senast den 15:e maj.

  LÄS OCKSÅ: Bara svenskt på Citygross? Inte längreLÄS OCKSÅ: Vasaloppets felskär var ingen slump LÄS OCKSÅ: Köttraserna som ger lättare kalvningarLÄS OCKSÅ: Klimatexperten om snösmockan

  Till toppen