Gå till innehåll
  • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
    Lantbruk 24 februari

    Nytt verktyg ska öka lammköttets kvalitet

    Projektet Lammlyftet presenterar nu ett nytt webbaserat verktyg som ger möjlighet att få ut mer kött per slaktat djur. Målet? Att öka lönsamheten för Sveriges lammproducenter.

     Arkivbild.
    Arkivbild. FOTO: Ellinor Eke-Göransson

    Lammnäringen kraftsamlar återigen för att öka kvaliteten på svenskt lamm. Projektet Lammlyftet, som startade 2017, har tagit fram men ny svensk standard för lammköttskvalitet; Meat Standard Sweden lamm (MSS lamm).

    Webbverktyget innehåller parametrar som påverkar kvalitetsegenskaperna på köttet och ger möjlighet att öka kunskapen om hur olika faktorer påverkar köttkvaliteten.

    ”Verktyget vi har tagit fram är lättillgängligt, med en stor mängd kunskap som förpackats enkelt, bland annat i filmformat”, skriver Viktoria Östlund, i ett pressmeddelande.

    LÄS MER: Sverige har långt kvar till lammtaketLÄS ÄVEN: Bättre koll ska ge tyngre lamm till slakt

    Det här är lammlyftet

    Lammlyftet är ett EIP-Agri-projekt och startade 2017.

    Följande föreningar och företag varit med: Svenska Fåravelsförbundet, Sveriges Lammköttsproducenter, LRF Kött, SLU, Svenska Köttföretagen, KLS Ugglarps, Gotlands slagteri, Menigo, Svenskt Kött, Svenska Leicesterfårföreningen, Hushållningssällskapet och Glada Fåret.

    Här finns utbildningsverktyget.

    Relaterade artiklar

    Kommentarer

    Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

    Till toppen