Gå till innehåll
  • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
    Lantbruk 15 mars

    Ekomjölken fortsätter strömma till

    Det produceras allt mer ekomjölk. Nu är 17 procent av den totala invägningen ekologisk.

     Nu kommer 17 procent av den totala mjölkinvägningen från ekologiska gårdar visar siffror från Jordbruksverket.
    Nu kommer 17 procent av den totala mjölkinvägningen från ekologiska gårdar visar siffror från Jordbruksverket. FOTO: Mostphotos

    För andra året i rad ökar produktionen av ekomjölk. Produktionen 2018 blev 465 000 ton, en ökning med 12 procent jämfört med 2017. Nu kommer 17 procent av den totala mjölkinvägningen från ekologiska gårdar, enligt Jordbruksverkets sammanställning.

    Produktionen av konsumtionsmjölk och olika syrade produkter har dock legat still mellan 2017 och 2018. Däremot har produktionen av ekogrädde ökat med 10 procent.

    Produktionen av ekoägg 2018 blev på samma nivå som året innan, omkring 20 500 ton. Det motsvarar 17 procent av den totala mängden invägda ägg.

    Kommentarer

    Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

    Till toppen