Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 november 2018

  Efter medborgarnas önskemål – polisen genomförde räd mot A-traktorer

  Polisen i Västerbotten har fått många tips från allmänheten då flera A-traktor kört för fort och trafikfarligt i områdena runt Umeå. Under torsdagen genomförde polisen flera kontroller runt om staden och stoppade flera A-traktorer.

   I maj i år infördes besiktningskrav på alla A-traktorer där man bland annat kontrollerar att fordonet inte går att köra snabbare än 30 kilometer i timmen.
  I maj i år infördes besiktningskrav på alla A-traktorer där man bland annat kontrollerar att fordonet inte går att köra snabbare än 30 kilometer i timmen. FOTO: Mostphotos

  Efter att flera personer i Västerbotten tipsat polisen om att A-traktorerna i området gått fortare än den tillåtna hastigheten på 30 kilometer i timmen valde trafikpolisen att ta till med hårdhandskarna. Under torsdagskvällen genomfördes flera kontroller på orter utanför Umeå och samtliga A-traktorförare stoppades av polisen.

  – Totalt stoppade vi tiotal A-traktorer och tre av dem höll inte mottet. Det var ungefär det vi förväntade oss men vi lyckades täcka de flesta större körsträckorna så det var en lyckad insats, säger Roger Nilsson, gruppchef på polisens trafikavdelning i Umeå.

  Hårdare regler i år

  I maj i år infördes besiktningskrav på alla A-traktorer, där man bland annat kontrollerar att fordonet inte går att köra fortare än 30 kilometer i timmen. Enligt polisen är det för tidigt att utvärdera om de nya kraven har gett resultat.

  – Enligt medborgarna runt omkring här så verkar de nya reglerna inte haft den önskade effekten som man hoppats på men det är fortfarande för tidigt att utvärdera. Vi kommer fortsätta göra sådana här kontroller i framtiden så då kanske vi kan se mer, säger Roger Nilsson.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen