Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 11 november 2019

  Polisen fångade fyrhjulingstjuvar

  Två män greps av polisen misstänkta för att ha stulit fyrhjulingar i Borlänge.

   Tack vare snön var det enkelt för polisen att spåra fyrhjulingarna. Arkivbild.
  Tack vare snön var det enkelt för polisen att spåra fyrhjulingarna. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Det var tidigt på lördagsmorgonen som polisen såg två män var ute och körde fyrhjuling utanför ett villaområde i Borlänge. Polisen blev misstänksamma och försökte stoppa fordonen men förarna lydde inte utan körde ifrån polisen, rapporterar Dala-Demokraten.

  Polisen hade dock tur med vädret och kunde spåra fyrhjulingarna genom spår i snön.

  – Eftersom det var relativt tidigt var inga människor ute och det var nysnö, så det var inte så svårt att följa spåren, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i regionen till Dala-Demokraten.

  Flydde upp i skogen

  Spåren ledde polisen längs cykelvägar och in i bostadsområden för att sedan fortsätta upp in i en närliggande skog. Polisen fick följa spåren till fots sista biten in i skogen där de då kunde hitta de misstänkta männen.

  På platsen fanns även fyrhjulingarna som båda var anmälda som stulna, den ena under 2018 och den andra 2016. Polisen vill i nuläget inte kommentera om männen även kan vara misstänkta för att ha stulit fler fyrhjulingar i länet.

  – Det har jag ingen information om just nu, men självklart tittar vi på om de kan knytas till något annat, säger Christina Hallin till Dala-Demokraten.

  Relaterade artiklar

  Till toppen