Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 februari 2018

  Polis fick kallas till stövartävling

  Tidigt på lördagsmorgonen försökte djuraktivister störa en stövartävling utanför Skövde, vilket fick till följd att polis fick kallas till platsen.

  Det var under en stövartävling för rävhundar, som arrangemanget blev uppvaktat av djuraktivister mellan klockan sex och sju på morgonen, berättar Ingemar Gräns, som är säkerhetsansvarig för tävlingen för Sveriges Radio Skaraborg.

  – Djurrättsaktivisterna, HSS bland annat var utanför på allmän väg och hade väl för avsikt att börja störa oss och gjorde det så till vida att de förde oväsen med siren på sina bilar. Men i läget här kom polisens radiobilar till platsen och började identifieringen av aktivisterna, säger han.

  HSS, Hunt Saboteurs Sweden, vars namn ger sken av att de har ett uttalat syfte att störa jakt, skriver i ett uttalande att de är på plats för att hjälpa rävarna under tävlingarna.

  Motståndarna menar att tävlingarna är skadliga för rävarna, vilket Ingemar Gräns inte håller med om.

  – Det är ingen skada för räven över huvud taget. Vi skjuter inga rävar under proven mer än om någon skulle ha skabb eller liknande, säger han i radioinslaget.

  Relaterade artiklar

  Till toppen