Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 juli 2017

  Polis beslagtog två ton tinat kött

  På kort tid har två transporter med upptinat kött stoppats längs E6. Sammanlagt handlar det om två ton kött som skulle levereras till restauranger.

   Vid två tillfällen har polis stoppat lastbilar vid E6 som har transporterat kött som förvarats i felaktig temperatur, vilket kan ge upphov till bakteriebildning i köttet.
  Vid två tillfällen har polis stoppat lastbilar vid E6 som har transporterat kött som förvarats i felaktig temperatur, vilket kan ge upphov till bakteriebildning i köttet. FOTO: Mostphotos

  Det var i juni som trafikpolisen stoppade en lastbil på E6. I fordonet fanns 1,5 ton kebabkött som enligt instruktion ska förvaras i –18 gradig kyla, men som förvarades i det rumstempererade lastutrymmet, rapporterar P4 Malmöhus.

  Tinat kött på väg till krogar

  Köttet skulle levereras till pizzerior i Kävlinge och Landskrona. Polisen larmade miljöförvaltningen i Lomma som beslagtog lasten. Köttet har sedan destruerats.

  I början av juli har ytterligare en transport med 500 kilo kött som förvarades på fel sätt stoppats på E6. Livsmedelsverket befarar att mörkertalet är stort.

  LÄS MER: Hälsingestintan stoppar produktion av burgareLÄS OCKSÅ: Oklart om otjänligt hästkött nått SverigeLÄS OCKSÅ: Ny köttskandal rullas upp

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen