Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 13 januari 2018

  Nu kommer podden om ull

  Det finns poddar om allt mellan himmel och jord - och snart också en som bara handlar om ull.

   - Vi riktar oss till en intresserad allmänhet, fårägare, förädlare, hantverkare och konsumenter. Intresset för ull är enormt märker vi, säger projektledaren Fia Söderberg i Ullförmedlingen som startar Ullpodden.
  - Vi riktar oss till en intresserad allmänhet, fårägare, förädlare, hantverkare och konsumenter. Intresset för ull är enormt märker vi, säger projektledaren Fia Söderberg i Ullförmedlingen som startar Ullpodden. FOTO: Tutye

  Det är Ullförmedlingen, med drygt 4000 medlemmar, som har sökt och fått bidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor för att starta podden. Ullförmedlingen får 50 000 kronor som ska gå till teknik, utbildning och att göra jobbet med att spela in podden. Idén kom förra året.

  – Intresset för ull är enormt märker vi, skriver Fia Söderberg på Ullförmedlingen i ett sms till ATL.

  Svensk ull: full av utmaningar och möjligheter

  Målet är att öka kunskapen om svensk ull. Man ska lyfta fram förebilder, intervjua personer som är insatta i ull, och även prata om vilka utmaningar som finns för den svenska ullen.

  – För att den svenska ullen ska användas mer behövs förutom logistik och insamling även mer kunskap om ull hos fårägare, hos nya företag som vill förädla ull och hos konsumenten. Det vill vi bidra till i Ullpodden, säger Fia Söderberg.

  Det första avsnittet väntas bli klart i mars, lagom till Fårfesten i värmländska Kil. Ullförmedlingen är en organisation för svensk ull.

  LÄS MER: Sociala medier ska lyfta lammenLÄS OCKSÅ: Lät får svälta ihjälATL-tv: Ökat intresse för svensk ull

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen