Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 1 februari

  Han är ny medlem i Arladirektionen

  Arla Foods utnämner Europachefen Peter Giørtz-Carlsen som medlem i direktionen.

   Peter Giørtz-Carlsen är ny medlem i Arla Foods direktion.
  Peter Giørtz-Carlsen är ny medlem i Arla Foods direktion. FOTO: Arla Foods

  Utnämningen innebär en återgång till hur Arla Foods styrdes fram till för ett år sedan.

  ”Traditionellt sett har den högsta chefen haft en direktion att dela en del av de många uppgifterna med. Sedan Povl Krogsgaard, tidigare vice koncernchef och chef för Supply Chain, slutade för drygt ett år sedan har inte Arla haft den typen av direktion. Därför är vi i styrelsen glada över att kunna återskapa en direktion med två personer från ledning, genom att inkludera Arlas Europachef Peter Giørtz-Carlsen”, säger Arla Foods styrelseordförande, Jan Toft Nørgaard, i ett pressmeddelande.

  Arla Foods koncernchef Peder Tuborgh kommer i framtiden att arbeta närmare sin Europachef.

  ”Arla har tagit sig igenom ett utmanande 2018 på ett bra sätt och har många spännande saker på agendan de kommande åren. Vi har en ambitiös tillväxtagenda utanför Europa, planerar flera stora initiativ som kommer göra vår produktion mer hållbar, och på samma gång möter vi utmaningar i Europa, som Brexit. Därför är jag glad över att styrelsen och jag kan återetablera en direktion med två personer, som kan dela några av de uppgifter som enbart kan hanteras här”, säger Peder Tuborgh.

  Utnämningen innebär inga förändringar utan gäller roller och ansvar i Arlas nuvarande koncernledning och Peter Giørtz-Carlsen kommer även i fortsättningen att leda Arla Foods europeiska verksamhet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen