Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 3 januari 2017

  Gin nyhet hos mikrobryggeri

  Det bryggs inte bara allt mer lokala ölsorter i Sverige. Nu destilleras även allt mer sprit. Som en lokal gin från Hällefors.

   Den hälleforska ginen får smak av enbär och - sichuanpeppar.
  Den hälleforska ginen får smak av enbär och - sichuanpeppar. FOTO: Jädrans

  I Hällefors driver Thor Wallgren ett mikrobryggeri. Men han har också lärt sig att destillera gin. Nu har han presenterat en ny ginsort, smaksatt med sichuanpeppar.– Den har en bred och fyllig smak, som gjord för att avnjutas oblandad eller med is, säger Thor Wallgren som döpt den nya drycken:

  – Ginen har fått namnet Sichuan Distilled Gin by Thor Wallgren, för att den i gin-sammanhang ovanliga kryddan sichuanpeppar har fått ge en unik karaktär till denna, lite kontroversiella, variant av drycken, säger Thor Wallgren till Filipstads Tidning.

  I vanliga fall är det enbär som präglar smaken på gin. Även i den nya ginen finns enbären med men kompletteras med sichuanpeppar. Själv tycker Thor Wallgren att hans gin är mildare:

  – Den har en bred och fyllig smak, säger han om spritdrycken som också är ekologiskt märkt.

  Systembolaget fann också den nya ginen intressant och tog in den i beställningssortimentet strax före jul.

  LÄS OCKSÅ: Granskott smaksätter nubben

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen