Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 augusti 2017

  Paret skulle ha geten som husdjur

  Nu kommer det rättsliga efterspelet till killingen Gertrud försvinnande från ett gårdsmejeri utanför Hässleholm. En 19-årig kvinna och en 22-årig man åtalas nu för häleri och djurplågeri.

   Victoria Mårtensson Winberg ägare till killingen Gertrud fick tillbaka sin get. På bilden ser vi en annan get som fötts upp på gården.
  Victoria Mårtensson Winberg ägare till killingen Gertrud fick tillbaka sin get. På bilden ser vi en annan get som fötts upp på gården. FOTO: Fredrik Thunberg

  Det var när Aftonbladet rapporterade att en liten get hade räddats ur en varm skåpbil i Stockholm som djurets ägare Victoria Mårtensson Winberg insåg att det var hennes killing det rörde sig om.

  Geten hade försvunnit från ett gårdsmejeriet Glada Getens Mejeri i Tyringe utanför Hässleholm några dagar tidigare. Victoria Mårtensson Winberg trodde att räven hade tagit killingen.

  Parkeringsvakt slog larm

  Nu är en 19-årig kvinna och en 22-årig man misstänkta för häleri och djurplågeri. Det var i deras bil som geten befann sig när en parkeringsvakt upptäckte henne. Men de båda misstänkta har olika uppfattningar om vad som inträffade.

  Enligt Aftonbladet förnekar kvinnan både häleri och djurplågeri. Mannen förnekar häleri men erkänner djurplågeri. Han ska ha köpt geten på en bensinmack för 1 500 kronor och säger att de skulle ha den som husdjur då hans flickvän är väldigt förtjust i just getter.

  Paret bodde i skåpbilen

  Den 22-årige mannen trodde inte att det var något problem att lämna geten i bilen, eftersom den hade gott om utrymme och både mat och vatten. Paret ska ha tittat till killingen vid två tillfällen.

  Den 19-åriga kvinnan säger att det rör sig om ett missförstånd. Hon fick geten som en överraskning av pojkvännen. Geten skulle få beta på hennes föräldrars tomt. Men vid detta tillfälle var kvinnan utkastad från sina föräldrar och paret bodde i skåpbilen.

  LÄS MER: Polisräddad get stulen i Skåne

  PREMIUM: Prestigefylld produktion på gårdsmejeriet

  Relaterade artiklar

  Till toppen