Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 15 januari

  Storbrand på Vretagymnasiet

  Flera djur har blivit innebrända i en brand på Vretagymnasiet. Ingen människa har skadats men över 100 djur har brunnit inne.

  – Det rör sig om köttdjur, om jag förstått det rätt. Hur många vet jag inte. Nu försöker vi rädda hästar ur ett stall, säger Stefan Hagdahl inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland till Corren.

  – Det är en riktigt stor brand och vi har många resurser på plats. 20–25 brandmän jobbar på att få grepp om branden som rasar i flera byggnader, säger Stefan Hagdahl, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

  Enligt uppgift till polisen fanns 123 nötkreatur i en av byggnaderna och alla blev innebrända, rapporterar TT.

  – Vi försökte rädda djuren men på grund av hur vindarna ligger gick det tyvärr inte att rädda alla.

  – Några stall med hästar ska se okej ut, sen är det andra stall med köttdjur som vi inte lyckats rädda, säger Stefan Hagdahl till SVT Öst.

  LÄS OCKSÅ: Rektorn: ”Branden hade kunnat bli ännu värre”

  Hur branden startade är ännu oklart. Flera ladugårdar och maskinhallar var i riskzonen, men inga bostadshus. Byggnaden som eldhärjats har formen av ett H och innehåller såväl stall som lektionssalar, skriver Corren.

  Larmet inkom vid 04-tiden. Rökutvecklingen var kraftig och de boende i området uppmanades att stänga av ventilation och stänga fönster, gå inomhus och lyssna på radiosändningarna.

  Vid 07-tiden på onsdagsmorgonen var branden under kontroll. Nio enheter från Linköping och Norrköpings räddningstjänster var på plats för att bekämpa branden.

  Vretagymnasiet håller stängt resten av veckan. På Facebook skriver skolan att alla elever som bor på skolan åker hem och stannar hemma hela veckan. De som inte bor på skolan ombeds stanna hemma.

  Texten uppdateras.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen