Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 november 2019

  Överger löfte om Brexit ”till varje pris”

  Ett avtalslöst utträde ur EU finns inte längre med i det Konservativa partiets manifest inför nyvalet den 12 december, rapporterar The Times. I stället är fokus på att få igenom utträdesavtalet i parlamentet.

   Storbritanniens premiärminister Boris Johnson överger sin linje om att lämna EU ”med eller utan avtal”.
  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson överger sin linje om att lämna EU ”med eller utan avtal”. FOTO: Aaron Chown/AP/TT

  – Ett avtalslöst utträde har i praktiken lagts på hyllan, kommenterar kulturminister Nicky Morgan i tidningen.

  När Boris Johnson kandiderade till partiledare lovade han att ta Storbritannien ut ur EU senast den 31 oktober ”med eller utan avtal”. Som premiärminister tvingades han dock att be unionen om förlängd tidsfrist efter att ha drabbats av bakslag i parlamentet.

  Beskedet att ett avtalslöst utträde inte längre är aktuellt kommer dagen efter att Johnson nobbat ett förslag om en allians med Brexitpartiet, som driver linjen om en hård Brexit.

  ”Ett fantastiskt avtal”

  Valmanifestet ska enligt The Times i stället fokusera på att baxa det utträdesavtal Johnson förhandlat fram med EU genom det hittills motsträviga parlamentet, något Konservativa partiet hoppas ska bli enklare om det får ett förstärkt mandat i nyvalet.

  – Det vi har är ett fantastiskt avtal som ingen trodde att vi skulle få. Så snart vi återsamlas i mitten av december så kan vi få igenom det avtalet, säger premiärministern till tidningen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen