Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 september 2016

  Osäkerhet kring Arlas nya ekoavtal

  I de nya ekoavtalen som Arla nu skickar ut är en ny ägare inte garanterad att kunna fortsätta med ekologisk produktion på gården. Något som kan försämra värdet på gården.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Ann Lindén

  De nya ekoavtalen för Arlas ekologiska bönder håller på att skickas ut. En nyhet är att en ny ägare till gården inte automatiskt tar över gårdens ekoavtal. Något som kan påverka gårdens värde vid en försäljning menar en ekologisk mjölkbonde.

  – Det är klart att det kan uppstå frågetecken för en eventuell köpare, och om det inte är säkert hur det blir med produktionen så kan det självklart påverka köpviljan och därmed värdet, säger Ulrik Isleborn, ekologisk mjölkföretagare på gården Södra Isaryd söder om Tranås.

  Avtalen är globala

  Ytterligare en förändring är att de nya avtalen är globala och ser likadant ut i alla länder.

  Det får konsekvensen att text med bestämmelser från stadgarna och Arlagården tagits bort eftersom alla ändå ska följa dessa regler, skriver Arla i det senaste ägarbladet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen