Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 25 november 1999

  Omstridd stallfusion framtvingad i Kalmar

  I Kalmar håller ridklubbarna på att konkurrera ihjäl varandra. För att vända den tragiska situationen till något positivt, tänker ledningen för två av klubbarna i helt nya banor. Vid millennieskiftet går de sannolikt samman till en.
  Det är den ständiga jakten på nya kunder och de dystra ekonomiska kalkylerna som tvingar fram fusionen. Alternativet hade varit att lägga ner.
  Kalmarortens Ridsällskap med 300 medlemmar och 100 elever per vecka och Kalmar Hästsportklubb med 230 medlemmar och 150 ryttare per vecka tänker rädda ridskoleverksamheten genom en strukturrationalisering som går ut på att all verksamhet kommer att bedrivas på Kalmarortens anläggning. Förhoppningsvis leder sammanslagningen till att den nya klubben kan investera i ett nytt ridhus.
  För att lektionshästarna från Kalmar Hästsportklubb ska få plats i Kalmarortens stall, tvingas ett stort antal privathästar flytta. Kontrakten har sagts upp. Privatryttarna rasar mot beslutet.
  ATL

  Relaterade artiklar

  Till toppen