Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 november 2019

  Oljeutsläpp efter traktorhaveri

  En traktor med släp höll på att välta och olja rann ut på en 300 meter lång sträcka i ett naturskyddsområde.

   Efter att traktorhaveri spreds hydraulolja på en sträcka av 300 meter. Traktorn på bilden har dock inget med olyckan att göra.
  Efter att traktorhaveri spreds hydraulolja på en sträcka av 300 meter. Traktorn på bilden har dock inget med olyckan att göra. FOTO: Mostphotos

  Vid halvtiotiden på lördagsförmiddagen höll ett större traktorsläp på att kantra på väg 748 mellan Steneryd och Jämjö i Karlskrona kommun.

  Haveriet medförde ett större utsläpp av hydraulolja, skriver SVT Blekinge. Olja rann ut på en sträcka på 300 meter, rapporterar Sveriges Radio Blekinge.

  Ingen kom till skada till följd av haveriet, men räddningstjänst skickades ändå till platsen för att begränsa oljespridningen.

  – Vi på räddningstjänsten har tagit hand om själva olycksplatsen och begränsat skadan av oljespill till vägbanan, så det har inte runnit ut något i naturen. Olyckan skedde i ett naturskyddsområde, säger Kent Hoff till SVT Blekinge.

  Nu ska Trafikverket ta över saneringsarbetet och vägen kommer tillfälligt att stängas av under arbetet.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen