Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 23 november 2018

  Slaktrester på olaglig tipp

  Stora mängder slaktavfall från älg har hittats i skogen utanför Granboda i Ånge. Nu utreds den olagliga tippen.

   Nu utreder kommunen den olagliga tippen där främst slaktavfall från älg hittades.
  Nu utreder kommunen den olagliga tippen där främst slaktavfall från älg hittades. FOTO: Ånge kommun

  Skelett, benrester och hudar låg i flera stora högar när de upptäcktes. Delar av slaktresterna hade legat en tid, andra såg ut att vara färska när tippen upptäcktes.

  Bedömningen av slaktresterna är att de i huvudsak kommer från älg.

  – Omfattningen överstiger vad som är lämpligt, utredning pågår och sannolikt kommer åtalsanmälan att lämnas in, säger Tomas Jonsson, miljöchef i Ånge kommun, till SVT Västernorrland.

  Kommunens miljöinspektörer utreder nu fallet med den olagliga tippen. Enligt kommunens regler kan slaktavfall få lämnas i skogen med markägarens tillstånd. Finns det i närheten av bostäder eller annat som kan innebära fara ska det grävas ner. Men då handlar det inte om så stora mängder som i det aktuella fallet.

  Platsen där slaktresterna dumpats ligger vid Ensillrebodarna i närheten av E 14.

  Redan tidigare har olagliga dumpningar skett i Ånge. 2008 upptäcktes ett område i skogar norr om E 14. Där hade slaktrester dumpats och sedan hade det tippats grus över för att täcka resterna.

  Den gången sa dåvarande milijöchefen i Ånge, Karin Wennberg, till Sundsvalls tidning att det handlat om en plats som använts under många år mot bakgrund av det stora område det handlade om.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen