Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 juni

  Ökning av brott från djurrättsaktivister

  Antalet polisanmälningar som berör djurrättsfall ökar, enligt uppgifter till P4 Halland. En stor del av brotten sker i Halland.

  FOTO: Mostphotos

  För över en vecka sedan inträffade en bilbrand vid en minkfarmares bostadshus i Glommen, vilket bland annat P4 Halland har rapporterat om. I ett anonymt tips till sajten Unoffensive Animal ska organisationen Animal Liberation Front, ALF, sedan ha tagit på sig ansvaret för händelsen.

  I mejlet ska det ha stått att aktivisterna tänker fortsätta trappa upp aktionerna tills minkfarmen stängs.

  ”Många bönder har utsatts”

  Det här är inte det enda brottet utfört av djurrättsaktivister i Halland.

  – Jag har uppfattningen att vi har fler anmälningar, många bönder har utsatts för mängder av brott under de senaste åren, säger Sören Angbo, utredningsledare i djurrättsfall för polisen i Region väst, till P4 Halland.

  Få fällande domar

  Enligt polisen är kartläggningen av djurrättsaktivister och brott omfattande, men det är sällan som utredningarna kommer till fällande dom. Sören Angbo säger till radiokanalen att en orsak är att polisens resurser inte räcker till.

  Brott utförda av ALF klassificeras av FBI som terrorism, uppger P4 Halland

  Relaterade artiklar

  Till toppen