Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 oktober 2019

  Oförändrat Arlapris

  Arlas mjölkpris i Sverige förblir oförändrat i november 2019.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mari Nälsén

  A contopriset i Sverige för konventionell mjölk blir därmed 344,2 öre/kg, och a contopriset för ekomjölk 448,3 öre/kg.

  I en kommentar skriver Arla att den globala mjölkproduktionen fortsätter att vara stabil, med en svag ökning i Europa och Nya Zeeland som kompenseras av att andra stora exportområden, främst i Nord- och Sydamerika, minskar. Denna begränsade tillväxt innebär att industripriserna fortsätter att ligga stabilt, och att ökande efterfrågan väntas balansera eventuellt ökad tillgång.

  Bra betalt för skummjölkspulver

  Även om priserna för helmjölkspulver fortfarande ligger stilla fortsätter skummjölkspulver att öka stadigt i pris, till följd av fortsatt god efterfrågan, skriver Arla.

  Smörpriserna väntas följa det vanliga säsongsmönstret och hållas uppe under kvartal fyra, för att falla under första kvartalet nästa år.

  Nedgång av eko i Storbritannien

  Ekomarknaderna fortsätter att vara stabila, men i Storbritannien har försäljningen gått ner under andra halvan av 2019 vilket påverkat balansen mellan tillgång och efterfrågan. Därför sänks ekopriset i Storbritannien med 1 eurocent/kg mjölk .

  Utsikterna för mjölkpriset de kommande månaderna fortsätter att vara stabila, uppger Arla.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen