Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 maj

  Nytt värmerekord väntar

  I dag blir det rejäla rotblötor på många håll. Och ett och annat värmerekord lär slås också.

   Regn och åska blir det i dag på flera håll i landet. Halland och Bohuslän kan få upp till 35 millimeter på några timmar enligt SMHI:s prognoser.
  Regn och åska blir det i dag på flera håll i landet. Halland och Bohuslän kan få upp till 35 millimeter på några timmar enligt SMHI:s prognoser. FOTO: Mostphotos

  Tisdagen blir både fuktig och varm, riktigt varm. Från Skåne till norra Norrland blir det uppåt 20 grader.

  – Vi ser ut att få en varm dag. Det kan vara så att vi når ett nytt högsta för i år, säger Henrik Reimer på SMHI.

  Årets maxtemperatur hittills noterades i Ullared den 26 april, hela 26,4 grader. Bäst chans att slå det rekordet finns i västra Svealand.

  Värme betyder dock inte alltid sol och på flera håll kommer det vara molnigt under dagen. Samtidigt drar skurar in över Gotland och fortsätter sin färd över Kalmar mot Östergötland. Mot kvällen når de västkusten.

  Regn i mängder

  – Vi har lagt in en risk för stora regnmängder i både Halland och Bohuslän, det kan komma 35 millimeter på tre timmar samtidigt som det är en del åska i detta, säger Henrik Reimer.

  Även Sjuhärad och Jönköpings län kan komma att känna av åskan. Det kan också bli någon knall i mellersta Svealand under natten.

  – Åskskurar är en del av sommaren också, men det är ju inte sol och badväder, säger Henrik Reimer.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen