Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 augusti

  Nytt vargangrepp i Småland

  Under natten till fredagen angreps en fårhage av varg i Gislaveds kommun, enligt P4 Jönköping. Det är den nionde vargattacken i Småland och Västra Götaland sedan i maj.

   Ett nytt vargangrepp skedde i Gislaveds kommun. Bilden visar en varg på Skansen. Arkivbild.
  Ett nytt vargangrepp skedde i Gislaveds kommun. Bilden visar en varg på Skansen. Arkivbild. FOTO: Jonas Ekströmer/TT

  Fem får blev under natten till fredagen angripna av en varg i Gislaveds kommun, uppger P4 Jönköping. SVT Nyheter har pratat med länsstyrelsen som berättar att ytterligare något får har fått avlivas på platsen, samt att några saknas. Det är den nionde vargattacken i Småland och Västra Götaland sedan i maj. Fredagen den 31 juli beslutade länsstyrelserna i Jönköping och i Västra Götalands län om skyddsjakt på varg efter sommarens angrepp. I veckan kom besked att skyddsjakten ställs in, åtminstone tillfälligt, efter att överklaganden inkommit in till förvaltningsrätten, vilket ATL tidigare har rapporterat.

  Länsstyrelserna tror att angreppen kommer från en och samma vargindivid som har rört sig söderut i landet för att söka en partner och eget revir.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen