Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 11 februari 2017

  Landsbygdspartiet satsar i nya områden

  Ett nytt parti är på väg att ge sig in i Norrköpingspolitiken inför nästa val, Landsbygdspartiet. I spetsen för partiet står lantbrukaren Åke Karlsson, 74.

  Det skriver Folkbladet i dag. Det nya partiet går under namnet Landsbygdspartiet oberoende och ställer alltså upp i kommunvalet i Norrköping nästa år.

  Landsbygdspartiet har inte funnits i Norrköping tidigare men finns däremot etablerat i andra kommuner. Störst framgångar nådde partiet i Svenljunga där Landsbygdspartiet fick fem mandat. I valet 2014 gick partiet från att ha haft ett mandat i Luleå till att ta sig in i ytterligare åtta kommuner i landet, skriver tidningen.

  EU-kritiskt

  Att hela landsbygden ska leva är en av kärnfrågorna för partiet, som i övrigt är EU-kritiskt och förordar Swexit, alltså en svensk motsvarighet till Brexit för att knyta an till det brittiska EU-utträdet.

  - Om vi ska få ordning på landsbygdspolitiken då måste vi kunna bestämma den politiken själva, säger Åke Karlsson i artikeln.

  Partiet kräver även ett stopp för planerna på en ny höghastighetsjärnväg genom landet, vilket innebär att partiet även är kritiskt till den planerade Ostlänken som ska börja byggas inom kort.

  – Nu håller vi på och bildar en lokalavdelning. I Östergötland var vi redan vid förra valet med i två kommuner, Valdemarsvik och Kinda. Där kom vi in med ett mandat i varje kommun, säger Åke Karlsson.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen