Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 23 september 2017

  Nytt koncept: Kafé med spannmål och gröt i fokus

  Grain Café vill expandera till en kedja inom några år. Konceptet? Gröt och spannmål som huvudprodukt till både frukost och lunch.

   Grain Café serverar vad de heter - spannmål, bland annat i form av havregrynsgröt.
  Grain Café serverar vad de heter - spannmål, bland annat i form av havregrynsgröt. FOTO: Ann Lind n

  Med inspiration från New York, Berlin och Köpenhamn öppnade i tisdags Grain Café i Stockholm, skriver tidningen Vårt Kungsholmen.

  Och inriktningen är troligen ny för Sverige: Ett helhetskoncept med gröt och spannmål som huvudprodukt till både frukost och lunch.

  ”Kaféer finns det hur många som helst så vi har valt bort mackorna och satsar på havregrynsgröt. Det är poppis med superfood, som gojibär, men i havren, som också är mycket i ropet nu, har vi ju vår egna svenska superfood”, säger Ulrika Ögren som tillsammans med Birgitta Andersson driver kaféet.

  Vill bli kedja

  Gröt med olika sorters topping, som äpple, lingon och blåbär, är basen i Grain Cafés verksamhet. Förutom grötfrukost har kaféet även lunch med risotto av korngryn, kornotto, tillsammans med olika grytor.

  Birgitta Andersson och Ulrika Ögren letar redan nu efter nya lokaler i Stockholm.

  ”Ambitionen är att bli en kedja. Målet är att starta ytterligare två Grain Caféer inom tre år”, säger Birgitta Andersson till Vårt Kungsholmen.

  LÄS OCKSÅ: Nya matvanor ger nya möjligheter

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen