Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 14 november 2017

  Nytt avtal för hästkött till Gustafs

  Efter skandalen med okontrollerat hästkött, har Gustafskorv nu hittat nytt samarbete med Närke Slakteri.

   Den klassiska Gustafskorven som görs på bland annat hästkött.
  Den klassiska Gustafskorven som görs på bland annat hästkött. FOTO: Gustafs

  ATL har tidigare skrivit om hur Gustafskorv fick dra tillbaka 3 ton korv, efter att ett gårdsslakteri i Västra Götaland sålt okontrollerat hästkött med hemgjorda stämplar.

  Nu startar man ett nytt samarbete med Närke slakteri. Slakteriet, som har godkänd och fungerande hästslakt, tar över hela Gustafskorvs styckningsverksamhet i Stockholm. Detta ska säkerställa att man har säker tillgång på godkänt hästkött.

  – För vår del så innebär detta att vi får tillgång till fler hästar som är positivt i flera aspekter. Vi kommer dessutom att kunna frigöra lite styckningskapacitet på Närke Kött i och med att alla hästar skickas till anläggningen i Stockholm säger Göran Björklund VD på Närkekött i ett pressmeddelande.

  LÄS MER: Skövde slakteri börjar med hästslaktPREMIUM: Dolt ostkrig pågår i mejeribranschenLEDARE: Sänk inte våra bästa varumärken

  Relaterade artiklar

  Till toppen