Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 januari 2014

  Nybildat djurparti skaffar partiledare

  Nybildade Djurens parti har utsett Jonas Paulsson, i dagsläget miljöpartist i Täby kommunfullmäktige, till sin partiledare, skriver Dagens Opinion.

  Initiativtagare till partiet, som bildades i slutet av 2013, är enligt nättidningen hållbarhetskonsulten Johanna Parikka Altenstedt. Förebilden är nederländsk och målet uppges vara att "få in djurperspektivet i beslutsfattandet".

  Partiledningen består av en handfull personer och nu har partiet alltså utsett Jonas Paulsson till partiledare. Han arbetar som it-konsult samt är aktiv i Greenpeace och Köttfri måndag.

  Nästa uppgift för partiledningen blir att spika ett partiprogram samt samla in så många namnunderskrifter att partiet kan registreras för riksdagsvalet.

  Att lämna Miljöpartiet känns inte svårt för Jonas Paulsson. Han säger till Dagens Opinion att Miljöpartiet blivit ett andra Centerpartiet och att droppen var när Gustaf Fridolin i en debattartikel i Aftonbladet krävde mer EU-stöd till landsbygden.

  Till toppen