Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 september 2019

  Nyanställningar när Ugglarps i Hörby ökar styckningen

  Den egna styckningskapaciteten kommer att öka med upp till 50 procent hos KLS Ugglarps i skånska Hörby från årsskiftet. Anläggningen, som tidigare bara slaktat nöt och lamm, ska också börja slakta suggor.

   Arkivbild från ett annat slakteri än det som nämns i artikeln.
  Arkivbild från ett annat slakteri än det som nämns i artikeln. FOTO: Shutterstock/TT

  KLS Ugglarps och HK Scan har haft ett legoavtal om slakt av nöt, får och lamm på slakteriet i Hörby. Redan i somras blev det känt att avtalet upphör vid årsskiftet och att HK Scan då flyttar sin del av slakten till egna anläggningar i Lammhult och Linköping. Legoavtalet har stått för 50 procent av verksamheten på Hörbyslakteriet.

  Flytten gör att Ugglarps egna kapacitet kommer att öka i Hörbyanläggningen där både slakt och styckning nu ska växa. Dessutom börjar anläggningen ta emot suggor för slakt.

  – Vi har inte slaktat suggor tidigare utan de har gått till vår anläggning i Dalsjöfors. Nu tar vi in dem här vilket sparar transporten. Slaktgrisarna går liksom tidigare till anläggningen i Ugglarp, säger Jonas Tunestål, vd på KLS Ugglarps.

  Nyanställningar behövs

  Slakten av suggor har redan börjat och Jonas Tunestål räknar med att det kommer att handla om cirka 100 djur i veckan.

  Från årsskiftet kommer också styckningen av nöt och lamm att öka med upp till 50 procent på Hörbyanläggningen.

  – Det betyder att vi kommer att behöva nyanställa personal på styckningssidan men det är ännu inte klart hur stort behovet kommer att bli, säger Jonas Tunestål.

  I dag arbetar cirka 100 personer på Hörbyanläggningen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen