Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 augusti 2019

  Nya affärer på ny spannmålsmarknad

  Fler och bättre spannmålskvalitéer kan ge nya affärer på nya marknadsplatsen Skira. Det hoppas iallafall Felicia Bindekrans, marknadsansvarig.

   I år har det kommit in fler kvarnar och andra som vill ha spannmål till humankonsumtion i köparleden. Arkivbild.
  I år har det kommit in fler kvarnar och andra som vill ha spannmål till humankonsumtion i köparleden. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Skira är en ny marknadsplats för spannmål, som delvis ägs av LRF media. Marknadsansvariga Felicia Bindekrans berättar att bolaget lanserades i september ifjol, mitt i krisen efter torkan. Bland säljarna fanns till exempel gårdar som hade satsat på maltkorn, men som inte fick till rätt kvalitéer i torkan. I princip all råvara gick till foder.

  – Många hittade oss i ren desperation, säger Felicia Bindekrans.

   ”Vi tror att det kommer att ta fart ordentligt i år”, säger Felicia Bindekrans på Skira.
  ”Vi tror att det kommer att ta fart ordentligt i år”, säger Felicia Bindekrans på Skira. FOTO: Oskar Schönning

  Så funkar det

  Efter att köpare och säljare gjort upp om en affär håller Skira inne betalningen på en depå. Sedan ordnar bolaget med transporten och skickar ett varuprov till analys, för närvarande hos hushållningssällskapets analysföretag i Örebro. Efter att spannmålen är levererat i den kvalitet och den volym som avtalats betalas pengarna ut, säger Felicia Bindekrans.

  Fler kvarnar

  I år har det kommit in fler kvarnar och andra som vill ha spannmål till humankonsumtion i köparleden, berättar Felicia Bindekrans. Om skörden i år bjuder fler och bättre kvalitéer kan det bli mer typer av affärer.

  – Vi tror att det kommer att ta fart ordentligt i år, säger Felicia Bindekrans.

  Relaterade artiklar

  Till toppen