Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 2 mars

  Ny sajt samlar in lantbrukares förenklingsförslag

  Antalet lagkrav som lantbruksföretagare har att förhålla sig till ökar. Nu lanseras en sajt med målet att förtydliga och förenkla kraven.

   Bild från enklaregler.se.
  Bild från enklaregler.se. FOTO: Enklaregler.se

  Enligt den nya webbplatsen, enklaregler.se, är det totala antalet lagkrav för exempelvis en mjölkproducent med växtodling cirka 450 stycken.

  Målet är att förenkla dessa krav genom att lantbrukarna skickar in egna förslag. Några av dessa utreds sedan av en expertkommitté. Om de anser att ett förslag är bra nog, kommer det att presenteras för respektive myndighet och politiker för eventuell implementering.

  Genom webbplatsen hoppas man även på att samverkan mellan myndigheter blir bättre, vilket i sin tur skapar möjligheter för lantbrukare att fokusera mer på sin verksamhet.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Ola Jennersten/TT

  LÄS MER: Krav och kontroller kväver jordbruket

  FAKTA: De står bakom enklaregler.se

  www.enklaregler.se är ett samarbete mellan HIR Skåne, Växa Sverige, Lantbrukarnas Riksförbund, Sveriges lantbruksuniversitet och Hushållningssällskapet Halland. Projektet finansieras av Europiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen