Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 september 2019

  Ny VD på Skabernäs klar

  I våras kom beskedet att Skabernäs VD Mathias Knudsen lämnar efter en kort tid på sin post. Nu är ny VD utsedd för ett av Sveriges största jordbruk.

   I oktober 2017 tillträdde Mathias Knudsen som vd på Skabernäs i södra Skåne. I maj 2019 berättade han att han går tillbaka till sin tidigare arbetsgivare Krenkerup Gods.
  I oktober 2017 tillträdde Mathias Knudsen som vd på Skabernäs i södra Skåne. I maj 2019 berättade han att han går tillbaka till sin tidigare arbetsgivare Krenkerup Gods. FOTO: Rickard Nilsson

  I oktober 2017 tillträdde Mathias Knudsen som VD på Skabernäs i södra Skåne. I maj 2019 berättade han att han går tillbaka till sin tidigare arbetsgivare Krenkerup Gods.

  – Vi var otroligt nöjda med Mathias så det var tråkigt att han lämnade efter bara två säsonger, säger Fredrik Janson, ordförande för SkaberNäs HB.

  Totalt brukas cirka 2800 hektar i bolaget. Av ett tiotal intressenter till tjänsten valdes tre slutkandidater ut.

  – De var väldigt kompetenta allihop, men när allt vägdes in blev Sören Tang vårt första val, säger Fredrik Janson.

   Sören Tang tillträder som vd på Skabernäs i januari 2020.
  Sören Tang tillträder som vd på Skabernäs i januari 2020. FOTO: Skabernäs

  Sören Tang är för närvarande lantbruksinspektor på Trolleholms Gods och tillträder posten som VD på Skabernäs i januari 2020.

  Personal viktig

  – Vi upplever att han är duktig med personal och att han är en växtodlare som själv är ute och har koll på grödorna och försöker optimera i varje fält, säger Fredrik Janson.

  Sören Tang har varit på Trolleholms Gods i drygt sex år.

  – Jag tycker att Skabernäs vision och uppsatta mål är väldigt intressanta och jag delar deras vision, därför valde jag att tacka ja till jobbet, säger Sören Tang.

  Relaterade artiklar

  Till toppen