Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 oktober

  Ny våg av coronasmitta på tyska slakterier

  Från och med i dag fredag kommer Tönnies slakteri i den nordtyska orten Sögel hålla stängt i 22 dagar. Detta efter att 112 slakterimedarbetare har testat positivt för coronavirus. På slakteriföretaget Vions anläggning i närbelägna Emstek är 63 medarbetare smittade.

  Under sommaren drabbades flera tyska slakterier med Tönnies i spetsen av stora utbrott av coronasmitta bland personalen. Arbetsförhållandena för medarbetarna som i många fall arbetar på entreprenad hamnade i blixtbelysning och i slutet på september gjorde 800 poliser en gryningsräd mot flera slakteriföretag som utreddes för misstänkt smuggling av svart arbetskraft från Östeuropa.

  Nu har alltså ett Tönniesslakteri åter stängts ned, efter att 112 av de drygt 2000 medarbetarna på slakteriet i Sögel i förbundslandet Niedersachsen har smittats. Den av de lokala myndigheterna beslutade nedstängningen gäller tills vidare i 22 dagar. Beslutet har överklagats av slakteriet. Dess chef Christopher Rengstorf betecknar åtgärden som ”oproportionell”, uppger tidningen Agrarheute.

  På Vions anläggning fem mil västerut i Emstek är 63 medarbetare smittade. Slakteriet kommer fortsätta att vara öppet, med vissa begränsningar, uppger Fleischwirtschaft.de.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen